TBMYO Moda Tasarımı

Genel Bilgiler

Moda Tasarımı Programına ait 2 adet uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. 1 laboratuvarda kesim masaları, diğer laboratuarda; düz dikiş makinesi, overlok, reçme, ilik düğme, ütü makineleri bulunmaktadır. Ayrıca TBMYO’nun 2 bilgisayar laboratuvarı kullanılmaktadır

Moda Tasarımı Programı eğitim öğretim süresince, öğrencilerin sanatsal yetenek ve yaratıcılığının gelişmesini sağlayarak, sanatın temel ilke ve öğeleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Hazır giyim üreten fabrikalar ve atölyelerin; model-kalıp, planlama, tasarım (stilistlik), iş-zaman etüdü, kalite kontrol gibi bölümlerinde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip düzeyde teknik eleman yetiştirmektir.

Çağdaş mesleki teknik eğitimin gerektirdiği niteliklere sahip, Uluslararası platformda tercih edilen teknik elemanlar yetiştiren program olmaktır.

2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi

Moda Tasarımı bölümü öğrenci kontenjanı 40 kişidir.

Puan Türü TYT'dir TYT puan türünden 150 puan ve üzeri alan öğrenciler tercih edebilirler.

Bu bölümden mezun olanlar MODA TASARIMCISI unvanı alırlar. Tekstil ve Konfeksiyon Sanayiinin ilgili dallarında orta kademe yönetici, müşteri temsilciliği, planlama, tasarım, modelhane departmanlarında, işletmelerin üretim hatları ile eğitim departmanlarında istihdam olanağına sahiptirler. Ayrıca modaevi açarak kendi işyerlerini de kurabilme olanaklarına sahiptirler.

Moda Tasarımı,Tekstil ve Moda Tasarımı, Sahne Dekorları ve Kostümü, Tekstil Mühendisliği, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.